• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Domaine des Aubuisières / Bernard Fouquet

Domaine des Aubuisières / Bernard Fouquet heeft rond Vouvray, net ten oosten van Tours, 26 hectare aan wijngaarden, beplant met 100% Chenin Blanc. 90% van de oogst gebeurt handmatig. Na aankomst op de wijnmakerij worden de druiven pneumatisch geperst...
Bernard Fouquet MijnWijnplein VouvrayBernard Fouquet, een rustige man, maakt jaar in, jaar uit één van beste wijnen in Vouvray. Hij deed zijn ervaring op in de Elzas en Bourgogne. In 1982 starte hij Domaine des Aubuisières. Als snel was hij het aankomende talent in Vouvray. Inmiddels mag hij zich rekenen tot één van de top drie wijnmakers uit Vouvray.

De appellation Vouvray bestaat uit acht gemeenten: Vouvray, Rochecordon, Vernou sur Brenne, Sainte-Radegonde, Chançay, Noizay, Reugny en Parçay-Meslay. De wijngaarden van het dorp Vouvray, zijn het fraaist geëxposeerd van alle genoemde dorpen en liggen vlak langs de rivier. Domaine des Aubuisières heeft rond Vouvray, net ten oosten van Tours, 26 hectare aan wijngaarden, beplant met 100% Chenin Blanc. 90% van de oogst gebeurt handmatig. Na aankomst op de wijnmakerij worden de druiven pneumatisch geperst, waarbij de druk tijdens het persen perfect kan worden aangepast, om het sap zo mooi en gelijkmatig mogelijk te verkrijgen. Hierna gist en rijpt de wijn in thermo-gereguleerde vaten. Na de alcoholische gisting ligt de wijn ‘sur lie’, om hem diepte en complexiteit te geven. 

Website: Bernard Fouquet - Domaine des Aubuisières 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos