Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings

Over MijnWijnPlein

Op MijnWijnPlein vind je speciaal geselecteerde wijnen van zelfstandige, onafhankelijke wijnboeren in Frankrijk. Stuk voor stuk unieke wijnen van wijnmakers met passie. Passie voor wijn, maar ook voor het vak, voor het land en de natuur. En dat proef je!

Welkom bij MijnWijnPlein, waar puur genieten een biologische keuze is. 


Ik ben Martin Fennema en geef je graag advies over de wijnen of zoek voor jou een passende fles bij een gerecht. Een wijnproeverij, waarbij ik je laat kennismaken met wijn is ook mogelijk. En wat dacht je van wijn als relatiegeschenk? Samen met jou kies ik een wijn uit die zeker in de smaak valt bij je klant of relatie.

De start
MijnWijnPlein begon bij Jet Stoop. Zij mocht zich in februari 2014 registervinoloog van de Wijnacademie noemen en samen legden we ons toe op de import van karaktervolle Franse wijnen. In 2017 heb ik mijn SDEN 3-opleiding afgerond, momenteel werk ik aan de wijnopleiding WSET 3 en sinds augustus 2021 ben ik begonnen met de Vinologen opleiding (SDEN-4) aan de Wijnacademie. 

Karaktervolle wijnen, eigen import!
Een eerlijke relatie met de wijnboeren, wijnen die duurzaam gemaakt zijn, met veel aandacht voor de bodem én behoud van de natuur. Dát zijn de zaken die ik belangrijk vind, daar sta ik voor. Maar ook voor de kennis, kunde en passie van de mannen en vrouwen die die wijnen maken. Kortom, voor kwaliteitswijn in alle facetten. 

Makkelijk zoeken én vinden
De wijn vinden die bij jou past - bij jouw smaak, karakter of bij een bepaald gerecht - ik maak het je zo gemakkelijk mogelijk. Iedere wijn staat uitgebreid beschreven, met alle informatie die nodig is voor een juiste keuze. Denk aan: druivenras, streek of wijnspijscombinatie. Overzichtelijke categorieën helpen je vlot op weg. 

Waarom Frankrijk?
Ten eerste, omdat daar nog zoveel te ontdekken valt. We denken Frankrijk als wijnland goed te kennen, maar er is nog heel veel mooie wijn te vinden waar we in Nederland niet of nauwelijks mee bekend zijn. Ik vind het een uitdaging die op te sporen en daar de juiste liefhebbers voor te vinden. Dat lukt alleen door goed contact te onderhouden met “mijn” wijnboeren. Persoonlijk contact hebben, ter plekke wijngaarden bezoeken en de nieuwe jaargangen proeven zijn voor mij een vereiste. Ten tweede dus, omdat ik er meerdere keren per jaar naar toe kan voor een bezoek. Het assortiment vertegenwoordigt nu al de meest belangrijke wijnregio’s van Frankrijk, maar mijn droom is om van elk denkbaar Frans wijngebied iets te kunnen bieden.

Per fles bestellen
Enkele stuks bestellen, geen probleem. Sterker nog, ik vind het belangrijk dat dat kan. Zo maak je eenvoudig kennis met verschillende wijnen. Stel zelf een mixdoos samen, of kies een van de proefdozen die ik al voor je heb samengesteld. Hulp nodig? Vraag het me. ik adviseer je graag. Uit het assortiment van meer dan 150 wijnen maak ik met liefde een persoonlijke proefdoos voor je. Want méér dan een wijnwebwinkel  ben ik, net zoals jou, wijnliefhebber , met als hoogste doel om jou te helpen je eigen smaak te vinden!  

100% smaakgarantie
De webwinkel wordt gevoed vanuit een goed gevulde kelder, met alleen maar kwaliteitswijnen. Wil je dat zelf ervaren? Dat kan. Maak een afspraak om te komen proeven en beoordeel op je gemak een fles wijn. Lekker? Dan neem je je bestelling daarna meteen mee naar huis.
Heb je niet eerst geproefd en online besteld, dan komt het voor dat er een wijn tussen zit die niet helemaal jouw smaak is. Doe ik niet moeilijk over. Van de wijn die niet zo is lekker als je dacht, ruil ik de overige flessen na overleg met plezier om voor een andere wijn. Dát is mijn smaakgarantie. Want het is belangrijk dat jij tevreden bent met de wijnen en er optimaal van geniet.

Welkom bij MijnWijnPlein, waar puur genieten een biologische keuze is.

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »