Domaine Elian Da Ros - le Vignoble d’Élian - 2011
RECEPT: biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 50% cabernet franc - 30% merlot - 20% syrah
GEBIED: Cocumont, Côtes du Marmandais, Zuid-West, Frankrijk
Categorie: krachtige rode wijnen met tannines
Proefnotitie
Kleur: robijnrood
Geur: rood fruit, vegetale aroma’s van gemalen gras en peper
Smaak: frisheid, zachte tannines, harmonieus, kruidigheid
Afdronk: lang
Gelegenheid: als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
Vegetarisch: gevulde aubergine met kikkererwten
Informatie
Druivenras: 50% cabernet franc - 30% merlot - 20% syrah
Bijzonderheden vinificatie: gisting op natuurlijke wijze met behulp van inheemse gisten. 100% ontsteeld, open betonnen tanks, maceratie 2 tot 3 weken met zeer milde extracties. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. 17 maanden gerijpt in foudre en barrique.
Wijnbouw: biodynamisch, demeter gecertificeerd
Bewaarpotentieel: ruim 10 jaar
Applicatie: Côtes du Marmandais
Karafferen: ja
Leeftijd van de wijnstokken: 30 - 40 jaar
Bodem: Klei, kalkkalksteen
Opbrengst: 15 to 35 ha/hl
Land | Frankrijk |
Streek | Bordeaux - Côtes du Marmandais - Cocumont |
AOC | Côtes du Marmandais |
Jaar | 2011 |
Afsluiting | Kurk |
Flesinhoud | 0,75 L |
Schenktemperatuur | 18ºC |
Alcohol percentage | 12,5% |