• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Terrine van drie kleuren paprika met geitenkaas

Terrine van drie kleuren paprika met geitenkaas

Terrine van drie kleuren paprika met geitenkaas
Voor 4 personen

Ingrediënten
3 rode paprika's
3 groene paprika's
4 gele paprika
400 g verse geitenkaas
4 gelatineblaadjes
2 eetlepels olijfolie
zout
Versgemalen peper
2 eetlepels gehakte basilicum
2 eetlepels kervel gehakte
2 eetlepels gehakte bladpeterselie

verhit je oven op 225 graden of zet de grill op de hoogste stand. Laat ‘m warm worden en leg je paprika’s op een bakblik, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout. Grill ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit. Laat de paprikas afkoelen in een plastic zak of ingepakt in huishoudfolie. Verwijder na 10 minuten het velletje. Dit moet nu heel makkelijk gaan.

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat ze uitlekken en verwarm ze in een pan zachtjes met geitenkaas en roer tot goed gemengd. Voeg de olijfolie, zout, peper en de gehakte kruiden toe en meng goed.

Smeer de bodem en zijkanten van de kom goed in met olie of bedek de vorm met vershoudfolie.

Bedek de bodem met groene stukken paprika, dan een laagje kaas met kruiden. Vervolgens de rode paprika, verspreid een nieuwe laag van de kaas met kruiden, dan is een laag van gele paprika, wederom een roomkaas laag en eindigen met de resterende stroken van gele paprika.

Een nacht laten afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk!


Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos