• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette 
Voor 4 personen

Ingrediënten
2  grote sjalotten 25  pitloze Taggiasche olijven
2 teentjes knoflook 1 el kappertjes
olijfolie 2 el aceto balsamico
100 g kastanjechampignons 100 ml fruitige olijfolie
150 g oesterzwammen 10 stengels bieslook
50 ml droge witte wijn 2  appels (Granny Smith)
10 takjes bladpeterselie 1 zakje veldsla
3 el zure room 1 krop frisée
8 plakken serranoham

Pel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit glazig in olijfolie in circa 2 minuten.
Haal de stelen van de kastanjechampignons. Snijd de champignons in blokjes. Snijd de oesterzwammen in repen en daarna in kleine stukjes.
Voeg de champignons en oesterzwammen toe aan de pan met sjalot en verwarm tot al het vocht is verdampt. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Laat circa 4 minuten afkoelen.
Pluk en hak intussen de bladpeterselie ragfijn en meng samen met de zure room door het oesterzwammengsel
Spreid per ‘bonbon’ 2 plakken Serranoham uit op een vel plasticfolie.
Schep in het midden een lepel oesterzwamvulling en vouw er de ham over. Vorm de folie eromheen en draai tot een strak balletje (’bonbon’).

Hak de olijven met de hand of een keukenmachine fijn.
Spoel de kappertjes af onder koud water, laat uitlekken en hak grof.
Meng de olijvenpuree met aceto balsamico en olijfolie.
Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter en voeg samen met de kappertjes toe aan de vinaigrette.

Schil de appels. Schil daarna op dezelfde manier door, zodat er een lange appel’sliert’ ontstaat.

Breng de appelsliert terug in de vorm van de appel en leg op het bord. Leg er een beetje frisée en veldsla in. Haal het plasticfolie van de ‘oesterzwambonbon’ en leg de bonbon in de appelschil. Lepel er de olijvenvinaigrette langs.

Eet smakelijk!


Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos