• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Oesters met citroen sabayon

MijnWijnPlein combineert voor u Champagne, Blanc de blanc, (Brut) van Jacques Chaput met Oesters met citroen sabayon.
Champagne- Blanc de blanc - Jacques Chaput
Oesters met citroen sabayon
Voor 2 personen:
Ingrediënten
6 oesters
sap van 1/2 citroen
1 eidooier
10 gram boter
peper
paprika

Het moeilijkste deel van dit recept is om de oesters te openen zonder ze te beschadigen. Dit kun je eventueel aan je visboer vragen. Open de oester en vang het vocht op in een kom. Snijd de oester los in zijn schelp. 

Verwarm water in een pan. Plaats de kom op de pan zodat de kom in contact komt met de stoom, niet met het water. Dit heet au-bain-marie.
Doe de eierdooier, het citroensap en de peper in de kom bij het oesterwater en mix, met behulp van uw elektrische mixer, de eidooiers tot sabayon. Wanneer deze dik wordt haal je de kom van de warmte bron, voeg de koude boter gesneden in stukjes toe en blijf roeren toe het gesmolten is.
Schep op elke oester sabayon en bestrooi licht met paprikapoeder.
Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos