• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gepocheerd ei met Hollandaise saus op een broodje ham

Gepocheerd, ei, met, Hollandaise, saus, op een, broodje, beenham, champagne, Jacques Chaput, Gepocheerde eieren, maisbollen, achterham, boter.
Champagne - Jacques Chaput
Gepocheerd ei met Hollandaise saus op een broodje ham

voor 4 personen

Ingrediënten
45 ml (3 eetl.) Water
15 ml (1 eetl.) Witte wijnazijn
3 eierdooiers
180 ml (¾ cup) gesmolten boter
8 eieren
8 plakken achterham of goede beenham
Boter 
4 harde maisbollen
Gehakte verse bieslook
Zout en peper

Hollandaise saus
Zet een pan water op het vuur. Voeg het water, de witte wijnazijn en de eidooiers samen in een koude kom. Begin te kloppen en zet deze kom op de pan met kokend water en blijf kloppen. Blijf de eieren ‘au bain-marie’ kloppen tot de eieren gaar zijn. De saus is, op het moment dat je met een garde door de saus een streep trekt en deze zichtbaar blijft, goed. Haal de kom van de warmtebron en roer er de gesmolten boter door onder voortdurend kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met plasticfolie, direct op het oppervlak van de saus. Houd de saus warm.

Gepocheerde eieren
Zet kleine bakjes met ingevet plasticfolie erin klaar. Breek de eieren voorzichtig open en giet deze in de kopjes. Knoop het plaatfolie dicht met touwtje of een sluitclipje en leg ze voorzichtig in het water. Pocheer 4 minuten of tot de gewenste gaarheid.   
                      

Snijd de broodjes open en rooster ze onder de grill of in de pan. Smeer een beetje boter op de broodjes en leg er een plak ham op. Haal de eieren uit het water. Knip of maak de zakjes open en leg het ei op de met ham belegde broodjes. Schep wat hollandaise saus over het ei en garneer met zout peper en bieslook.

Smakelijk eten!!!
Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos