• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Garnalen met avocadodip op bladerdeeg

Heerlijk recept van garnalen met avocadodip

voor 4 personen

Ingredienten

bladerdeeg
1 avocado
1 citroen
olijfolie
peper en zout
melk
16 gepelde grote garnalen met of zonder staart
knoflook
1/2 rode peper

Verwarm de oven voor op 200°C
Meng de eidooier met een eetlepel melk.
Snijd sterretjes uit de plakken bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat prik er een aantal keer met een vork gaatjes in en bestrijk ze met eidooier. Bak ze vervolgens op 200°C gedurende 15 min. laat ze afkoelen op een rooster.
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de avocado  met het citroensap en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper. Als de avocadodip te dik is kun je een beetje melk toevoegen. Doe de avocadodip in een kommetje en dek af met een stukje plasticfolie. Als de avocadodip in aanraking komt met zuurstof dan wordt deze bruin.
Snij de knoflook en de rode peper heel fijn. Marineer de garnalen in knoflook, rode peper en olijfolie. Bak de garnalen net voor het opdienen heel in een hete koekenpan aan beide kanten 1 minuut.
Doe een beetje avocadodip op het stukje bladerdeeg en zet er een garnaal op. 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos