• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Creme brûlée van zalm

Voor 8 personen

IngrediëntenCrème brûlée van zalm
200g Gerookte zalm
250 ml slagroom
250 ml melk
6 eidooiers
8 theelepels bruine rietsuiker
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 90°C. Meng 150 g gerookte zalm. Klop de eierdooiers met room en melk en voeg ze toe aan de gepureerde zalm. Breng op smaak met peper en wat zout. Snijd de resterende 50 g zalm in reepjes.

Giet de zalmroom in de schaaltjes, leg de reepjes er bovenop en zet in de oven voor 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de creme brûlée in de koelkast.

Net voor het opdienen, strooi 1 theelepel bruine rietsuiker de zalmroom, karameliseer de suiker met een brander.

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos