• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Courgettetorentjes met zalmtartaar

Courgettetorentjes met zalmtartaar

Courgettetorentjes met zalmtartaar

voor 4 personen

Ingrediënten

1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
2  courgettes
150 g roomkaas
10 takjes bieslook
1 bakje tuinkers
1 krop frisée
300 g rauwe zalm
1  sjalot
1 takje munt
2 el olijfolie
1  citroen

Verwarm een grillpan voor. Pel de knoflook en pers de knoflook uit boven de olie. Snijd de courgette in plakjes van circa 1 centimeter en bestrijk ze met knoflookolie. Gril de plakjes courgette aan elke kant. Breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de zalm in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt fijn. Meng dit allemaal met de zalm en breng op smaak met de olijfolie, rasp van een citroen en een beetje zout en versgemalen peper.

Roer de roomkaas los met het sap van de geraspte citroen. Snijd de bieslook in kleine ringetjes en roer de bieslook door de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Leg een plak courgette voor je neer en schep er een lepel roomkaas en een lepel zalmtartaar op. Leg hierop weer een plak courgette, roomkaas en een lepel zalmtartaar. Leg er nog een plak courgette op en schenk er een klein beetje olijfolie over. Leg hierop wat frisée. Garneer met tuinkers.

Eet smakelijk!


Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos