• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Carpaccio in een rolletje met mozzarella

Carpaccio in een rolletje met mozzarella op een bedje van spinazie en champignons.

voor 4 personen

Ingredienten

400gr rundercarpaccio
200gr mozzarella
200 gr champignons
verse spinazie
1 sjalotje
bieslook
olijfolie (extra vierge)
citroen
geschaafde amandelen
parmezaanse kaas
zout en peper

Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan op een hoog vuur. Doe de geschaafde amandelen in de pan en blijf de amandelen rustig bewegen, zodat ze niet verbranden.
Pel en snipper de sjalot en hak de bieslook. Meng in een kommetje de sjalot, bieslook, sap van een halve citroen, een beetje geraspte citroenschil, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de koelkast.
Snijd de mozzarella in plakjes en wikkel de carpaccio er om.
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Leg een bedje van spinazie op het bord, leg er wat champignons op en besprenkel met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rolletjes carpaccio op de spinazie en schep er een beetje sjalot-bieslook dressing over. Strooi er wat geroosterde amandelen en parmezaanse kaas over. Eventueel serveren met een sneetje geroosterd brood. 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos