• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zuurkoolstamppot met eendenborstfilet en gebakken appel

Verhit de boter en bak de appel op hoog vuur tot deze begint te karameliseren. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree toe. Bak de filetsinuop hoog vuur krokant aan op de vetlaag. Bak daarna de andere zijde op hoog ...

Zuurkoolstamp met eendenborstfilet

voor 4 personen

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
500 g zuurkool
2 elstar appels
2 eendenborstfilets (à 250 g)
40 g boter
+/-100 ml halfvolle melk

Stamppot
Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter en bak de appel op hoog vuur tot deze begint te karameliseren. Schil de aardappelen en kook in 20 minuten gaar.  Stamp de aardappelen tot puree. Voeg een goede scheut melk toe tot de puree de gewenste dikte heeft en eventueel zout en peper. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree toe. Warm de stamppot zachtjes op. 

Eendenborstfilet
Breng de filets op smaak met peper en zout. Bak de filets op hoog vuur ca. 3 minuten krokant aan op de vetlaag zonder boter of olie. Bak daarna één minuut de andere zijde op hoog vuur. Bak vervolgens de filet aan beide kanten  2 minuten op laag vuur. Wikkel de filets in aluminiumfolie en leg deze tien minuten op een warme plaats.

Schep de stamppot op warme borden. Verdeel de stukjes appel over de stamppot. Snij de filets in dunnen plakjes en verdeel deze over de stamppot.

Smakelijk eten!!!

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos