• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zalm in bladerdeeg

Bladerdeeg gevuld met zalm en dille-roomkaas.

voor 4 personen

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
400 g zalmfilet
klein handje dille
100 g roomkaas
zout
versgemalen peper
1  ei

Verwarm de oven voor op 230 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm in kleine stukjes. Snij de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Leg op elk plakje bladerdeeg een vierde van de zalm en schep er een lepel roomkaas op. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg ermee. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar en knijp dicht. leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik een paar kleine gaatjes aan de bovenkant van de envelopjes om stoom eruit te kunnen laten. Zo zullen de naden minder snel open gaan staan. Bestrijk de bovenkant van de envelopjes met losgeklopt ei. Bak de envelopjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer met een lekkere salade van komkommer.

Eet smakelijk! 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos