• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Lamsrack met provençaalse tian

Heerlijk recept van lamsrack met provençaalse tian

voor 4 personen

Ingredienten 

1 lamsrack met 8 ribbetjes
2 grote aubergine
4  grote tomaten
2 grote courgettes
tijm
3 teentjes knoflook
handje basilicumblaadjes
olijfolie
beetje honing
1/2 tl. zeezout
paprikapoeder
zout, versgemalen peper

Marineer het vlees in de olie, knoflook, tijm en peper. Laat dit een uurtje staan. 
Was de aubergines, verwijder de groene steel en snijd de aubergine in plakken van ruim een halve cm dik. Leg de plakken op een bord en bestrooi met zout en stapel ze op elkaar. Laat ze zo een half uur liggen. Spoel de plakken vervolgens af met water en dep ze droog.
Was de courgette en de tomaten, verwijder de steel en het kroontje en snijd de ze in plakken van ruim een halve cm dik.
Meng olijfolie, zout, paprikapoeder, tijm, knoflook en basilicum. Giet de helft van dit mengsel over de aubergine plakjes en de andere helft over de courgette plakjes. Bak de aubergine en de courgette in een hete koekenpan. Stapel een plakje tomaat, plakjes courgette en aubergine op elkaar en herhaal. breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden, schraap de marinade van het vlees en bewaar dit.
Braad het vlees goed bruin in de boter, ongeveer 4 minuten per kant. 
Laat het vlees even rusten in ovenschaal en schep de marinade (jus) over het vlees
Bak de lamsrack gedurende 20 minuten.
Haal de lamsrack uit de oven. Zet de oven op 170 graden en zet de provençaalse tian in de oven. Bak de tian gedurende 20 minuten.
Pak de lamsrack in aluminiumfolie en houd warm.
Snij koteletjes, Leg op elk bord een tian en twee koteletjes. Maak af met wat braadvocht

 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos