• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hazenpeper

Heerlijk recept voor hazenpeper

voor 4 personen 

Ingredienten 

4 hazenbouten
150 g gerookt spek
1 theelepel wijnazijn
tijm
laurier
200 g uien
10 cl cognac
1 liter rode wijn
2 eetlepels plantaardige olie
1 wortel
3 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
2 kruidnagels
1 eetlepel zwarte
peperkorrels
30g boter
bloem
0,75l wildbouillon
10 cl slagroom
zout
peper

Schil en snij wortel en uien. Pel en plet de knoflook lichtjes.
Meng voor de marinade de wijn met de cognac. Voeg de olie, wortel, peterselie, uien, tijm, laurier, knoflook, kruidnagel en peperkorrels toe. Meng goed door elkaar. Leg de hazenbouten in de marinade. Dek af met plasticfolie en marineer minimaal 12 uur in de koelkast.
Verwijder de bouten uit de marinade. Dep ze droog bestrooi ze met zout en haal ze door de bloem.
Giet de marinade in een pan en kook 10 minuten en voeg bouillon toe.
Bak het spek in een pan. Voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is, en de pan goed heet, leg je de bouten in de pan en bak je ze aan alle kanten bruin. Voeg nu de marinade met bouillon toe en laat 2 tot 3 uur op laag vuur sudderen.
Na het koken, verwijder het vlees uit de pan en houdt het warm. Zeef de vocht uit de pan en kook zonodig in tot juiste dikte en smaak. Doe de haas terug in de pan en serveer met aardappelpuree en champignons. 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos