• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille

Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille

Klik hier om de video te bekijken 

ingrediënten voor 4 personen
500 g zalm

1 handvol hooi
peper
zout
2 takjes tijm
1 bos witte asperges
250 ml kippenbouillon
250 g zachte boter
3 eidooiers
peper
zout
1 bosje dille
1 citroen

Schil de asperges. Bak ze in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de asperges af en toe om. Giet er kippenbouillon bij tot de asperges half onderstaan en doe de deksel op de pan en het vuur uit. Doe het hooi in een bakring in de pan met dikke bodem. Doe wat olijfolie in de pan. Bak de zalm met een takje tijm. Steek het hooi aan met een lucifer en leg een deksel op de pot. Draai de zalm om en zet het vuur uit. Zorg dat de zalm niet te hard gebakken is. Snij de verse dille fijn. Meng de drie dooiers met het citroensap, water, peper en zout. Klop schuimig op zoals een sabayon op een laag vuurtje. Voeg de klontjes zachte boter toe. Zorg zeker dat de boter zacht is. Voeg de dille toe. Serveer de asperges met de mousselinesaus en de gerookte zalm. 


Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos