• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eendenbout met rode kool en aardappel

Heerlijk recept van eendenbout met rode kool en aardappel

voor 4 personen

Ingredienten

8 eendenbouten
400 gr aardappelen
olijfolie
rode wijn
kippenbouillon
Zout en peper
Zeezout
600gr rode kool
200 g appels
50 g bacon
1 ui
zout
peper
een beetje geraspte nootmuskaat
1/2 eetlepel suiker
wat wijnazijn
scheutje water
kaneelstokje
kruidnagel
laurierblaadje

Breng de eendenbouten op smaak met zout en peper.
Bak de eendenbouten in een beetje olijfolie rondom bruin.
Voeg het vocht toe zodat de boutjes bijna onderstaan (vocht in de verhouding 1/3e rode wijn 2/3 kippenbouillon )
Laat gedurende 2 uur op, de laagste stand, het vocht net niet koken.
Haal de eendenbouten uit de pan en houd warm.  Laat het kookvocht inkoken tot de juiste smaak en dikte onstaat.
Schil de aardappelen. Snij de aardappel tot een kubus. Kook de aardappelen in gezout water 5 tot 10 minuten. Laat de aardappelen afkoelen. Bak de aardappelen in een bakpan in olijfolie op hoog vuur. Voeg, voor de smaak, als de aardappels een beetje bruin zijn een beetje roomboter toe en zet op lager vuur.

Als je een hele rode kool hebt. Snijd je de kool in vieren. Verwijder je de kern (het witte gedeelte). Snijd de kool in dunne reepjes (dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine of mandoline).
Schil de appels en verwijder de kroost; snijd ze in plakjes.
Snijd de uien in kleine stukjes.
Bak de bacon in olijfolie. Voeg de uien toe. Als ze licht kleuren, voeg de kool toe.
Breng op smaak met zout, wat peper, 2 eetlepels suiker, een grote scheut wijnazijn, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblaadje, 2 eetlepels heet water en voeg de appels toe. Meng alles goed, dek af en laat zachtjes 40 minuten koken.Roer af en toe door en kijk of er nog vocht in de pan zit. Zo nodig een beetje water toevoegen. 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos