• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus

MijnWijnPlein combineert voor u Bordeauxwijn van Château du Retout met Biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus.

2011 - Château du Retout
Biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus 
Voor 2 personen:

Ingrediënten
2 stukjes goede biefstuk of tournedos
Zout en versgemalen peper
2 eetlepel olie
1 eetlepel roomboter
1 sjalot
6 cl rode wijn
4 cl goede balsamicoazijn

Zout en peper beide zijden van elke biefstuk. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak het vlees 1 minuut aan elke kant zodat het vlees dichtschroeit. Zet het vuur laag en voeg roomboter toe. De resterende tijd om de biefstuk te bakken hangt af van de dikte van de biefstuk, soort pan, soort warmtebron en de gaarheid die je prefereerd. Ik hou 1 minuut per centimeter dikte per kant aan. Een bierfstuk van 3 cm dik, bak ik nog 3 minuten aan elke kant op laag vuur. Haal de biefstuk uit de pan.

Snij de sjalot in plakjes. Zet de pan terug op het vuur en bak de sjalotjes tot ze gaar en goudkleurig zijn. Voeg de rode wijn toe en roer goed over de bodem van de pan. Zet het vuur iets lager, voeg de balsamico azijn toe (voeg niet alle azijn in een keer toe. Het hangt van de smaak van de balsamico azijn af hoe het eindresultaat wordt. Proef dus tijdens het toevoegen) en kook even door zodat de jus nog iets indikt.

Leg de biefstuk nog even terug in de pan en serveer met gegrilde groene asperges. 
Natuurlijk kun je de biefstuk ook met andere groentes en bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes serveren. 

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos