• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Aubergine tomatentorentje

Heerlijk recept van aubergine tomatentorentje

voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote aubergines
6 smaakvolle tomaten
basilicum
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
4 zongedroogde tomaten in olie
12 zwarte olijven zonder pit
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
100 gr pijnboompitten
oude kaas naar smaak
zout en peper

Was de aubergines, verwijder het groen en snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik.
Leg de plakken op een bord en bestrooi met zout en stapel ze op elkaar. Laat ze zo een half uur liggen. Spoel de plakken vervolgens af met water en dep ze droog.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de plakken aubergine op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper. Bak 15 minuten.
Verwijder de steeltjes van de tomaten. Snijd met een mes een kruisje in de boven kant van de tomaten. Leg de tomaten 1 minuut in kokend water en pel ze. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Hak de olijven. snijd de zongedroogde tomaten. Was, droog hak de basilicum fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. bak de ui en de knoflook even zachtjes en voeg de in blokjes gesneden tomaten, gehakte olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes en gehakte basilicum toe. bak gedurende 10 minuten al roerend. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bouw het torentje met afwisselend één aubergine slice en een kleine lepel van het tomatenmengsel en kaas. Zet nog even in de oven zodat de kaas smelt.
Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi de pijnboompitten erover.

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos