• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Soezen met vanillecreme en aardbeien

Soezen
Soezen met vanillecreme en aardbeien50 ml melk
50 ml water
50 gr boter
50 gr bloem
2 medium eieren

Vanillemousse
1 blaadje gelatine
125 ml slagroom
40 g suiker
70 ml melk
70 g roomkaas
1  vanillestokje

Aardbeiensaus
250 gram aardbeien
30 gram suiker of naar smaak
een scheutje citroensap 

250 gram aardbeien

Soezen
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat. Laat het deeg zeker 5 minuten op een laag vuur garen. Roer het deeg af en toe door. Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een kom en roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Het ene ei moet helemaal door het deeg zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Schep het beslag in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit strepen, van 8 centimeter lang en 1,5 cm breed, op een met bakpapier beklede bakplaat. Trek met behulp van een vork dunne strepen over het beslag. Dit zorgt ervoor dat de soezen een mooie vorm krijgen tijdens het bakken. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar en laat ze het liefst in de oven afkoelen. Hierdoor voorkom je dat ze inzakken na het bakken. 

Vanillemousse
Week de gelatine in koud water tot deze zacht is. Klop de slagroom. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pan en laat even op laag vuur staan, de melk niet laten koken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanillemelk. Schenk de lauwe vanillemelk bij de roomkaas en meng goed.  Spatel de opgeklopte slagroom erdoor. Schep de mousse in de spuitzak met een glad spuitmondje. 

Aarbeiensaus
Doe de kleingesneden, ontkroonde en schoongemaakte aardbeien, suiker en het citroensap in een pan. Breng het zachtjes aan de kook, laat het 3 minuten pruttelen. Pureer met een staafmixer en giet het eventueel door een zeef. Schenk het mengsel in een kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de saus dan 2 uur in de koelkast.

Snij de soezen in lengte open. Spuit de vanille room in de helft van de holle ruimte en leg daar kleingesneden aardbeien bovenop zodat de soes tot de rand gevuld is. Spuit nu doppen vanillemousse op de aardbeien en versier deze met in vieren gesneden aardbeien. 

Schep een beetje saus op het bord. Leg de soes erbij en eventueel serveren met een bolletje ijs.

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos