• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Crêpes met appel en roquefort

voor 4 personencrepes met appel roquefort en walnoot
Ingrediënten 

175 gram bloem
350 ml melk
2 eiren
snufje zout
50 gram roomboter
100 gram roquefort
2 appels
50 gram walnoten
50 ml sauternes

Meng het ei met de melk. Roer de helft van het ei-melkmengsel met een garde door de bloem en roer goed zodat alle klontjes verdwijnen. Voeg de rest van het ei-melkmengsel toe samen met een snufje zout en roer tot een glad dun beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Verdeel het beslag door met de pan te walsen zodat er een dun laagje beslag over de bodem verdeeld wordt. Bak het flensje in circa 5 minuten om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak de walnoten fijn. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Bak de appel in roomboter 5 minuten in een kleine pan. Voeg de sauternes toe en laat even stoven. Leg de flensjes op een verwarmd bord. Snij de roquefort in stukjes en verdeel de stukjes appel, roquefort en walnoot over de flesjes. Klap de flensjes dicht, leg een paar partjes appel op het bord en bestuif met poedersuiker. Serveer met een glas Sauternes.

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos