• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Appel mascapone kruimel dessert

Heerlijk recept voor appel mascapone kruimel dessert

voor 4 personen

Ingrediënten

2 grote elstar-appels

1 kleine eetlepel honing
20g boter
145g mascarpone
2 eieren
35g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 kleine theelepel gemalen kaneel
65g bloem
35g suiker
1/3 theelepel kaneel
35g boter

Verwarm de oven voor op 200°C
Meng de bloem met suiker, kaneel en boter. Kneed dit met de hand of in een keukenmachine tot er samenhangende brokjes ontstaan. Bak dit mengel op een bakplaat in 8 tot 10 minuten op 200 °C in de oven. Laat de koekkruimels afkoelen.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze in een anti-aanbak pan met boter gedurende 3 minuten. Voeg honing, vanille suiker en een theelepel kaneel toe en laat de appels karameliseren tot ze goudbruin zijn (weer 2 minuten).
Haal de appel uit de pan en bewaar het sap.
Scheid het eiwit en eigeel. Klop de dooiers met de suiker tot het bleekgeel is. Voeg de mascarpone aan de eidooiers toe en meng goed.
Klop het eiwit totdat het zeer stevig is. Meng de eiwitten voorzichtig met het mascarpone mengsel.
Doe de helft van de koekkruimels in mooie glazen. Giet de helft van de mascarponecrème op de kruimels. Hier boven op komt de rest van de koekkruimels en de stukjes appel. Werk af met een laatste laag van de mascarponecrème.
Zet de glazen minstens 1 uur in de koelkast. Voor het serveren, bestrooi met kaneel en bedruppel een beetje van het sap.

Wijnstreken
Wijntype
Druivenras
Proefdoos