2012 - Merry Widow Shiraz - Post House

€17,99
Artikelcode A00255
Rode Zuid-Afrikaanse wijn uit Stellenbosch. Deze Shiraz is gemaakt met veel vakmanschap & passie. Dit om een kwalitatieve karakter wijn te maken. De 10 jaar oude wijnstokken staan in Glenrosa en Hutton op een grind bodem die de gewenste eigenschappen...
Levertijd: 1-3 werkdagen
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
AOC -
Jaar 2012
Afsluiting Kurk
Flesinhoud 0,75 L
Schenktemperatuur 10-12ºC
Alcohol percentage 15,5%

2012 - Merry Widow Shiraz - Post House

Proefnotitie: deze Shiraz is gemaakt met veel vakmanschap, liefde & passie. Dit om een kwalitatieve karakter wijn te maken die nu al te drinken is maar ook nog 5 jaar te bewaren is. De 10 jaar oude wijnstokken staan in de wijngaarden van Glenrosa en Hutton op een grind bodem die de gewenste eigenschappen biedt om druiven van de hoogste kwaliteit te geven.

Druivenras: 100% Shiraz

The Post House Merry Widow Shiraz is afgeleid van de Amerikaanse speciale postzegel genoemd naar de operette gecomponeerd door Franz Lehar in 1905.

Post House is een wijnhuis in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De vertaling van Post House is niet zoals je wellicht denkt, postkantoor maar het betekent posthalte. Dit was een plaats waar de postkoetsen stopten en waar de paarden, bemanning en reizigers konden eten, drinken en rusten en waar reizigers konden uit- of instappen en waar lading en paarden gewisseld konden worden. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op oude postzegels. Zo is de Penny Black naar de éérste postzegel ter wereld genoemd. Nick Gebens heeft ruim 38 hectaren grond in Stellenbosch, deze zijn beplant met druiven zoals cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah en chenin blanc. De grond bestaat uit een samenstelling van gravel welke een laag van een meter is boven op de ondergrond van klei. Deze combi zorgt voor voldoende warmte op de bodem van de wijngaard en een grote mineraal huishouding, de klei zorgt voor voldoende vocht in de droge zomer.

2012 - Merry Widow Shiraz - Post House