Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith

    Seen 5 of the 5 products

    Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith
    Klik hier om de video te bekijken 

    ingrediënten voor 4 personen
    200 g ongepelde hollandse garnalen

    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    ½ ui
    1 teen knoflook
    zout
    cayennepeper
    een flinke scheut neutrale olie
    250 g snijbonen
    10 g witte wijnazijn
    peper en zout
    olijfolie
    een handje vol spinazie
    olijfolie
    5 g sushi azijn
    4 garnalen kroepoek (om zelf nog te frituren)
    ½ avocado
    ½ Granny Smith appel
    ½ venkel
    1 eetlepel witte wijnazijn
    beetje dille
    een scheutje druivenpitolie
    ½ kg asperges
    beetje boter

    Pel de garnalen. Doe wat olie in de pan. Doe er een takje tijm en rozemarijn bij. Plet en hak een teentje knoflook fijn. Doe er een mespunt cayennepeper bij en laat even aanfruiten. Doe er de koppen bij en zet het vuur lager. Zet onder in een neutrale olie. Laat een halfuurtje staan op een laag vuurtje, maar zorg dat het niet meer kookt. Snij slierten van snijbonen. Pocheer ze in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Kruid met peper, zout en olijfolie. Doe de rest van de snijbonen met wat spinazie in de sapcentrifuge. Doe er wat olijfolie bij met peper en zout. Snij de venkel en Granny Smith in brunoise. Meng met witte wijnazijn druivenpitolie en gehakte dille. Kruid met peper en zout. Frituur de kroepoek. Schil de asperges. Stoom de kopjes. Bak de rest van de asperges kort aan in de pan. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snij in stukjes. Brand met een creme bruleebrander. Giet de olie met garnalenkoppen door een zeef. Dresseer alle ingrediënten op het bord. 

     

    Smakelijk! 

    MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »