Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

    Seen 2 of the 2 products

    Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

    Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette 
    Voor 4 personen

    Ingrediënten
    2  grote sjalotten25  pitloze Taggiasche olijven
    2 teentjes knoflook1 el kappertjes
    olijfolie2 el aceto balsamico
    100 g kastanjechampignons100 ml fruitige olijfolie
    150 g oesterzwammen10 stengels bieslook
    50 ml droge witte wijn2  appels (Granny Smith)
    10 takjes bladpeterselie1 zakje veldsla
    3 el zure room1 krop frisée
    8 plakken serranoham

    Pel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit glazig in olijfolie in circa 2 minuten.
    Haal de stelen van de kastanjechampignons. Snijd de champignons in blokjes. Snijd de oesterzwammen in repen en daarna in kleine stukjes.
    Voeg de champignons en oesterzwammen toe aan de pan met sjalot en verwarm tot al het vocht is verdampt. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Laat circa 4 minuten afkoelen.
    Pluk en hak intussen de bladpeterselie ragfijn en meng samen met de zure room door het oesterzwammengsel
    Spreid per ‘bonbon’ 2 plakken Serranoham uit op een vel plasticfolie.
    Schep in het midden een lepel oesterzwamvulling en vouw er de ham over. Vorm de folie eromheen en draai tot een strak balletje (’bonbon’).

    Hak de olijven met de hand of een keukenmachine fijn.
    Spoel de kappertjes af onder koud water, laat uitlekken en hak grof.
    Meng de olijvenpuree met aceto balsamico en olijfolie.
    Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter en voeg samen met de kappertjes toe aan de vinaigrette.

    Schil de appels. Schil daarna op dezelfde manier door, zodat er een lange appel’sliert’ ontstaat.

    Breng de appelsliert terug in de vorm van de appel en leg op het bord. Leg er een beetje frisée en veldsla in. Haal het plasticfolie van de ‘oesterzwambonbon’ en leg de bonbon in de appelschil. Lepel er de olijvenvinaigrette langs.

    Eet smakelijk!


    MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »