Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème

    Seen 2 of the 2 products

    Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème

    Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème 
    voor 4 personen:

    Ingrediënten
    2 el olijfolie
    4 el hazelnoten
    2 el koffiebonen
    4  tournedos à 125 g per stuk
    1 el roomboter
    750 g kruimige aardappels
    20 teentjes knoflook
    1  laurierblad
    1 takje rozemarijn
    150 ml olijfolie extra vierge
    350 g spinazie
    2 el aceto balsamico

    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten tot ze goudbruin zijn.
    Vijzel de hazelnoten samen met de koffiebonen tot crunch. Bewaar in een goed afgesloten bakje. (Niet al te lang van te voren bereiden, om te voorkomen dat de aroma’s vervliegen).
    Schil de aardappels, snijd ze in gelijkmatige stukken en bewaar ze in koud water.
    Pel de knoflook en halveer de teentjes over de lengte. Bewaar ze voor later.
    Kook de aardappels samen met de knoflook, laurier, rozemarijn in water met een beetje zout gaar.
    Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Haal de rozemarijn en laurier uit de aardappels.
    Pureer de aardappels met de handmixer op de lage stand en voeg elke keer een scheutje kookvocht toe tot het een zachte puree is. Schenk er olijfolie bij tot de puree zalfachtig van structuur is en de consistentie heeft van een dikke saus.
    Haal het vlees minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Mocht het vlees iets vochtig zijn, dep het dan droog met keukenpapier.
    Verhit roomboter en olijfolie in een bakpan en laat de boter uitbruisen tot het goudbruin is.
    Bestrooi intussen de tournedos met zeezout en peper.
    Bak de tournedos op hoog vuur om en om in 3-4 minuten bruin.
    Laat de tournedos, afhankelijk van de dikte van het vlees, nog circa 2 minuten in de pan liggen tot het vlees rosé is.
    Verpak het vlees daarna los in aluminiumfolie zodat het kan rusten.
    Verhit een scheut neutrale olijfolie in een wok en roerbak de spinazie op hoog vuur tot het geslonken is. Blus af met aceto balsamico. Breng op smaak met een beetje zeezout.
    Laat indien nodig uitlekken op een zeef.
    Leg de spinazie in het midden van borden.
    Leg de tournedos op de spinazie.
    Bedek de tournedos met de koffie-notencrunch.
    Schep een ruime lepel aardappel-knoflookcrème op bord en trek met de onderkant van de lepel uit. 

    Eet smakelijk!
    MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »