Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Hazenpeper

    • Geen producten gevonden

    Heerlijk recept voor hazenpeper

    voor 4 personen 

    Ingredienten 

    4 hazenbouten
    150 g gerookt spek
    1 theelepel wijnazijn
    tijm
    laurier
    200 g uien
    10 cl cognac
    1 liter rode wijn
    2 eetlepels plantaardige olie
    1 wortel
    3 takjes peterselie
    2 teentjes knoflook
    2 kruidnagels
    1 eetlepel zwarte
    peperkorrels
    30g boter
    bloem
    0,75l wildbouillon
    10 cl slagroom
    zout
    peper

    Schil en snij wortel en uien. Pel en plet de knoflook lichtjes.
    Meng voor de marinade de wijn met de cognac. Voeg de olie, wortel, peterselie, uien, tijm, laurier, knoflook, kruidnagel en peperkorrels toe. Meng goed door elkaar. Leg de hazenbouten in de marinade. Dek af met plasticfolie en marineer minimaal 12 uur in de koelkast.
    Verwijder de bouten uit de marinade. Dep ze droog bestrooi ze met zout en haal ze door de bloem.
    Giet de marinade in een pan en kook 10 minuten en voeg bouillon toe.
    Bak het spek in een pan. Voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is, en de pan goed heet, leg je de bouten in de pan en bak je ze aan alle kanten bruin. Voeg nu de marinade met bouillon toe en laat 2 tot 3 uur op laag vuur sudderen.
    Na het koken, verwijder het vlees uit de pan en houdt het warm. Zeef de vocht uit de pan en kook zonodig in tot juiste dikte en smaak. Doe de haas terug in de pan en serveer met aardappelpuree en champignons. 

    MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »