Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Eendenbout met rode kool en aardappel

    Seen 2 of the 2 products

    Heerlijk recept van eendenbout met rode kool en aardappel

    voor 4 personen

    Ingredienten

    8 eendenbouten
    400 gr aardappelen
    olijfolie
    rode wijn
    kippenbouillon
    Zout en peper
    Zeezout
    600gr rode kool
    200 g appels
    50 g bacon
    1 ui
    zout
    peper
    een beetje geraspte nootmuskaat
    1/2 eetlepel suiker
    wat wijnazijn
    scheutje water
    kaneelstokje
    kruidnagel
    laurierblaadje

    Breng de eendenbouten op smaak met zout en peper.
    Bak de eendenbouten in een beetje olijfolie rondom bruin.
    Voeg het vocht toe zodat de boutjes bijna onderstaan (vocht in de verhouding 1/3e rode wijn 2/3 kippenbouillon )
    Laat gedurende 2 uur op, de laagste stand, het vocht net niet koken.
    Haal de eendenbouten uit de pan en houd warm.  Laat het kookvocht inkoken tot de juiste smaak en dikte onstaat.
    Schil de aardappelen. Snij de aardappel tot een kubus. Kook de aardappelen in gezout water 5 tot 10 minuten. Laat de aardappelen afkoelen. Bak de aardappelen in een bakpan in olijfolie op hoog vuur. Voeg, voor de smaak, als de aardappels een beetje bruin zijn een beetje roomboter toe en zet op lager vuur.

    Als je een hele rode kool hebt. Snijd je de kool in vieren. Verwijder je de kern (het witte gedeelte). Snijd de kool in dunne reepjes (dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine of mandoline).
    Schil de appels en verwijder de kroost; snijd ze in plakjes.
    Snijd de uien in kleine stukjes.
    Bak de bacon in olijfolie. Voeg de uien toe. Als ze licht kleuren, voeg de kool toe.
    Breng op smaak met zout, wat peper, 2 eetlepels suiker, een grote scheut wijnazijn, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblaadje, 2 eetlepels heet water en voeg de appels toe. Meng alles goed, dek af en laat zachtjes 40 minuten koken.Roer af en toe door en kijk of er nog vocht in de pan zit. Zo nodig een beetje water toevoegen. 

    MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »