Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Aubergine tomatentorentje

    Seen 1 of the 1 products

    Heerlijk recept van aubergine tomatentorentje

    voor 4 personen

    Ingrediënten

    2 grote aubergines
    6 smaakvolle tomaten
    basilicum
    1 gesnipperde ui
    2 teentjes knoflook
    4 zongedroogde tomaten in olie
    12 zwarte olijven zonder pit
    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel kappertjes
    100 gr pijnboompitten
    oude kaas naar smaak
    zout en peper

    Was de aubergines, verwijder het groen en snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik.
    Leg de plakken op een bord en bestrooi met zout en stapel ze op elkaar. Laat ze zo een half uur liggen. Spoel de plakken vervolgens af met water en dep ze droog.
    Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de plakken aubergine op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper. Bak 15 minuten.
    Verwijder de steeltjes van de tomaten. Snijd met een mes een kruisje in de boven kant van de tomaten. Leg de tomaten 1 minuut in kokend water en pel ze. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
    Hak de olijven. snijd de zongedroogde tomaten. Was, droog hak de basilicum fijn.
    Verhit 2 eetlepels olie in een pan. bak de ui en de knoflook even zachtjes en voeg de in blokjes gesneden tomaten, gehakte olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes en gehakte basilicum toe. bak gedurende 10 minuten al roerend. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Bouw het torentje met afwisselend één aubergine slice en een kleine lepel van het tomatenmengsel en kaas. Zet nog even in de oven zodat de kaas smelt.
    Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi de pijnboompitten erover.

    MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »