Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

    Seen 4 of the 4 products

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    ingrediënten asperges, gerookte ham, eieren, radijsjes, peterselie, wit brood, boter, olijfolie,
 peper 
en zout

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

    ingrediënten voor 4 personen

    1 kg asperges
    1 bosje platte peterselie
    4 eieren
    100 g boter
    100 g olijfolie
    peper
    zout
    1 bosje radijsjes
    8 plakken gerookte ham
    2 sneetjes wit brood
    peterselie
    extra boter

    Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. Doe de asperges in een grote pan met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Vier minuten laten koken. Zet dan het vuur uit. Smelt de 100 gram boter op een zacht vuurtje. Voeg de 100 gram olijfolie toe en zet het vuur uit zodra het is gesmolten. Kook de eitjes hard in tien minuten. Schrik ze onder koud water. Pel de eieren en snijd ze fijn. Voeg eieren toe aan de boter. Snij de radijsjes in fijne schijfjes. Snij de peterselie fijn. Meng dit met de eieren en boter. Kruid met peper, zout. Snij het brood in stukjes. Smelt een klontje boter en bak het brood in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
    Haal de asperges uit de pot en leg op een handdoek. Leg de asperges nu op een bord met gerookte ham, eimengsel en de croutons. Werk af met wat extra gesmolten boter of olijfolie en een takje groen. 


    MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »