Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef

    Seen 1 of the 1 products

    Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef

    Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas en five-spice beef
    voor 4 personen:

    Ingrediënten
    0.5 el zwarte peperkorrels
    5  steranijs
    1 el venkelzaad
    2  kruidnagels
    1 el kaneelpoeder
    4  kogelbiefstukjes à 150 g
    1 klontje boter
    500 g kruimige aardappels
    3  eieren
    150 g kruidenroomkaas
    100 ml zure room
    1 el bloem
    1 stronk broccoli
    4 el pijnboompitten
    1  citroen
    4 el fruitige olijfolie
    150 ml zure room

    Rooster de peperkorrels met steranijs, venkelzaad en kruidnagels in een koekenpan op matig vuur tot het begint te geuren. Maal de specerijen fijn in de vijzel of keukenmachine en meng met de kaneelpoeder.
    Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar. Giet de aardappels af en stoom ze goed droog. Laat ze circa 5 minuten afkoelen en pureer ze met de handmixer. Voeg de eieren, kruidenroomkaas, zure room en bloem toe en pureer met de mixer tot een glad beslag. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. Mocht het beslag te dun zijn, voeg dan extra bloem toe.
    Verdeel de broccoli in kleine gelijkmatige roosjes en bewaar afgedekt met keukenpapier in de koelkast voor de eindbereiding.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
    Boen de citroen schoon en rasp de schil, voeg de olijfolie toe en bewaar afgedekt.
    Haal het vlees minstens 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep het vlees indien nodig goed droog met keukenpapier.
    Verwarm de oven voor op 100 ºC.
    Kruid het vlees met vijf kruidenpoeder, een beetje zeezout en versgemalen peper en druk het goed aan.
    Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Laat de boter uitbruisen. Bak het vlees in 2 minuten om en om bruin. Leg het vlees op een ovenplateau en laat het in 8-10 minuten (afhankelijk van dikte vlees) in de oven verder garen tot het rosé is of tot een kerntemperatuur van 48-50 ºC.
    Laat het vlees los verpakt in aluminiumfolie minstens 5-10 minuten rusten alvorens het te snijden.
    Aardappelpoffertjes met kruidenroomkaas
    Verhit een eetlepel olijfolie in een poffertjespan (antiaanbakpan), schep een klein beetje beslag in de pan en bak op laag vuur poffertjes. Als de onderkant bruin is omkeren en de andere kant bakken. Houd de poffertjes warm tussen twee borden of in de oven bij het vlees.
    Broccoli verwarmen
    Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan of sauteuse en roerbak de broccoli roosjes op laag vuur 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn, ze mogen niet te bruin kleuren.
    Leg twee broccoliroosjes op bord en verdeel er zure room en pijnboompitten over. Leg er drie poffertjes naast. Trancheer het vlees en leg het vlees op bord. Lepel er citroenolie omheen.

    Eet smakelijk
    MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »