Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
  • Nederlands
  • Crêpes met appel en roquefort

    Seen 4 of the 4 products

    voor 4 personencrepes met appel roquefort en walnoot
    Ingrediënten 

    175 gram bloem
    350 ml melk
    2 eiren
    snufje zout
    50 gram roomboter
    100 gram roquefort
    2 appels
    50 gram walnoten
    50 ml sauternes

    Meng het ei met de melk. Roer de helft van het ei-melkmengsel met een garde door de bloem en roer goed zodat alle klontjes verdwijnen. Voeg de rest van het ei-melkmengsel toe samen met een snufje zout en roer tot een glad dun beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Verdeel het beslag door met de pan te walsen zodat er een dun laagje beslag over de bodem verdeeld wordt. Bak het flensje in circa 5 minuten om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

    Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak de walnoten fijn. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Bak de appel in roomboter 5 minuten in een kleine pan. Voeg de sauternes toe en laat even stoven. Leg de flensjes op een verwarmd bord. Snij de roquefort in stukjes en verdeel de stukjes appel, roquefort en walnoot over de flesjes. Klap de flensjes dicht, leg een paar partjes appel op het bord en bestuif met poedersuiker. Serveer met een glas Sauternes.

    MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »