• Lorem ipsum

Château du Retout

Château du Retout ligt in het hart van de appellation Haut-Medoc, in Cussac-Fort-Médoc tussen Margaux en St-Julien, 35 km ten noordoosten van Bordeaux en is ontstaan ​​uit de samensmelting van drie oude landgoederen, waaronder twee Cru Bourgeois, die in de jaren vijftig door de familie Kopp werden gekocht en gerestaureerd. Vandaag staat de tweede generatie aan het roer, met Hélène en Frédéric Soual.

De wijngaard is 32.67ha en bevat 56,5% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 7% Petit Verdot en 1,5% Cabernet Franc. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken zijn 35 jaar oud en leveren tussen 45 en 55 hl / ha op. De bodem bestaat uit 70% diep Pyreneeën grind, op een plateau van 23m hoog, 15% zand en grind op de hellingen en de laatste 15% bestaat uit kalksteenklei op de vlakte.

Hélène en Frédéric werken duurzaam en zo veel mogelijk biologisch. Ze hebben het gebruik van insecticiden volledig verbannen de laatste 4 jaar, en 100% natuurlijke, zelfgemaakte compost wordt al 10 jaar gebruikt.

Het plukken gebeurt gedeeltelijk handmatig. Eenmaal in de kelder worden de druiven apart gecontroleerd en gesorteerd.  Vinificatie vindt plaats zonder toevoeging van zwavel en toegevoegde gist. Eerst  weken de druiven bij 4 °C gedurende 6 tot 10 dagen. Daarna volgt een langzame gisting bij temperaturen onder 26 °C. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in vat (33% nieuw). Website: Château du Retout

€13,75
CATEGORIE: krachtige rode wijnen met tanninesDRUIVENRAS: 62% cabernet sauvignon, 33% merlot en 5% petit verdot
GEBIED: Cussac-Fort-Médoc, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrijk
DRINKEN BIJ: carpaccio mozzarella rolletje, biefstuk of tournedos met gebakken sjalo Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Château du Retout - Haut-Médoc - 2012
CATEGORIE: krachtige rode wijnen met tanninesDRUIVENRAS: 62% cabernet sauvignon, 33% merlot en 5% petit verdot
GEBIED: Cussac-Fort-Médoc, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrijk
DRINKEN BIJ: carpaccio mozzarella rolletje, biefstuk of tournedos met gebakken sjalo
€13,75