• Lorem ipsum

Oesters met citroen sabayon

MijnWijnPlein combineert voor u Champagne, Blanc de blanc, (Brut) van Jacques Chaput met Oesters met citroen sabayon.

€16,00
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chenin blanc
GEBIED: Vouvray, Touraine, Loire, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfsvlees met tonijnmayonaise, Oesters met citroen sabayon, Garnalen met avocadodip Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Bernard Fouquet - Le Marigny
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chenin blanc
GEBIED: Vouvray, Touraine, Loire, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfsvlees met tonijnmayonaise, Oesters met citroen sabayon, Garnalen met avocadodip
€16,00
€31,99
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk DRUIVENRAS: 30% meunier, 35% pinot noir, 35% chardonnay
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: zeevruchten of sushi Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Champagne Philippe Gamet - Brut Cuvée 5000
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk DRUIVENRAS: 30% meunier, 35% pinot noir, 35% chardonnay
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: zeevruchten of sushi
€31,99
€43,75
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk
DRUIVENRAS: 30% meunier, 35% pinot noir, 35% chardonnay
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: gegrilde doradefilet met een licht romige saus en een vleugje citrus Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Champagne Philippe Gamet - Brut Nature - Millésimé 2012
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk
DRUIVENRAS: 30% meunier, 35% pinot noir, 35% chardonnay
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: gegrilde doradefilet met een licht romige saus en een vleugje citrus
€43,75

Oesters met citroen sabayon

Champagne- Blanc de blanc - Jacques Chaput
Oesters met citroen sabayon
Voor 2 personen:
Ingrediënten
6 oesters
sap van 1/2 citroen
1 eidooier
10 gram boter
peper
paprika

Het moeilijkste deel van dit recept is om de oesters te openen zonder ze te beschadigen. Dit kun je eventueel aan je visboer vragen. Open de oester en vang het vocht op in een kom. Snijd de oester los in zijn schelp. 

Verwarm water in een pan. Plaats de kom op de pan zodat de kom in contact komt met de stoom, niet met het water. Dit heet au-bain-marie.
Doe de eierdooier, het citroensap en de peper in de kom bij het oesterwater en mix, met behulp van uw elektrische mixer, de eidooiers tot sabayon. Wanneer deze dik wordt haal je de kom van de warmte bron, voeg de koude boter gesneden in stukjes toe en blijf roeren toe het gesmolten is.
Schep op elke oester sabayon en bestrooi licht met paprikapoeder.