• Lorem ipsum

Hartige wafels met garnalensalade

Hartige wafels met garnalensalade

€14,00
CATEGORIE: droge, fruitige witte met een lange afdronk DRUIVENRAS: chenin blanc
GEBIED: Vouvray, Touraine, Loire, Frankrijk
DRINKEN BIJ: garnalen met avocadodip, meloen geitenkaas bolletjes Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Bernard Fouquet - Le Petit Clos
CATEGORIE: droge, fruitige witte met een lange afdronk DRUIVENRAS: chenin blanc
GEBIED: Vouvray, Touraine, Loire, Frankrijk
DRINKEN BIJ: garnalen met avocadodip, meloen geitenkaas bolletjes
€14,00

Hartige wafels met garnalensalade

Hartige wafels met garnalensalade
voor 4 personen

Ingrediënten
300 ml melk
20 g gedroogde gist
150 g boter
100 ml bruiswater
100 ml visbouillon
5  eieren
300 g bloem
zout
versgemalen peper
3 el arachideolie
1 bosje dille
1  appel
1  sjalot
250 g Hollandse garnalen
20 ml crème fraîche
citroensap
zout
versgemalen peper
dille
100 ml crème fraîche
1  citroen

Verwarm een scheutje melk tot het lauw is en los de gist erin op. Smelt de boter. Meng de rest van de melk, water, visbouillon en de eieren en meng de melk met gist erdoor. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor en daarna de boter, zout en olie. Pluk de dille, houd 8 takjes apart en snijd de rest fijn. Meng de helft van de dille door het wafelbeslag. Verwarm het wafelijzer en schep er zoveel beslag in tot de vormen volgelopen zijn. Bak de wafels goudbruin en gaar.

Schil en snijd de appels in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de appel en de sjalot met de garnalen. Breng op smaak met crème fraîche, citroensap, zout en peper.

Meng de resterende dille en crème fraîche met elkaar. Snijd met een zesteur sliertjes van de citroenschil. Leg de wafels op borden, schep er een flinke lepel garnalensalade op en lepel de dille-crème fraîche erover. Garneer met de takjes dille en citroenschilletjes.

Eet smakelijk!