• Lorem ipsum

Creme brûlée van zalm

€17,25€16,00
CATEGORIE: droge, fruitige witte met een lange afdronk DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
-7%
Château de Chamilly - Montagny "Les Bassets" - 2014
Château de Chamilly - Montagny "Les Bassets" - 2014
CATEGORIE: droge, fruitige witte met een lange afdronk DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie
€17,25€16,00
€20,00
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
DRINKEN BIJ: Crème brûlée van zalm Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Romanin - Pouilly-Fuissé "Lamure" - 2015
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
DRINKEN BIJ: Crème brûlée van zalm
€20,00
€20,25
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit
DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Château de Chamilly - Mercurey "Les Marcoeurs" - 2014
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit
DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes
€20,25
€20,25
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Château de Chamilly - Mercurey "Les Marcoeurs" - 2013
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes
€20,25
€21,00
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
DRINKEN BIJ: Crème brûlée van zalm Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Romanin - Pouilly-Fuissé "Lamure" - 2013
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
DRINKEN BIJ: Crème brûlée van zalm
€21,00
€30,00
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk DRUIVENRAS: 60% meunier, 40% pinot noir
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: zalm of dessert met rode vruchten Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Champagne Philippe Gamet - Brut Rosé
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk DRUIVENRAS: 60% meunier, 40% pinot noir
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk
DRINKEN BIJ: zalm of dessert met rode vruchten
€30,00

Creme brûlée van zalm

Voor 8 personen

IngrediëntenCrème brûlée van zalm
200g Gerookte zalm
250 ml slagroom
250 ml melk
6 eidooiers
8 theelepels bruine rietsuiker
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 90°C. Meng 150 g gerookte zalm. Klop de eierdooiers met room en melk en voeg ze toe aan de gepureerde zalm. Breng op smaak met peper en wat zout. Snijd de resterende 50 g zalm in reepjes.

Giet de zalmroom in de schaaltjes, leg de reepjes er bovenop en zet in de oven voor 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de creme brûlée in de koelkast.

Net voor het opdienen, strooi 1 theelepel bruine rietsuiker de zalmroom, karameliseer de suiker met een brander.