• Lorem ipsum

Lamsrack met provençaalse tian

Heerlijk recept van lamsrack met provençaalse tian

€9,00
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen
DRUIVENRAS: cabernet franc
GEBIED: Douzens, Corbières, Languedoc, Frankrijk
DRINKEN BIJ: gegrilde Rood Vlees, maaltijd salade Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Sainte Marie des Crozes - L’Outsider – 2016
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen
DRUIVENRAS: cabernet franc
GEBIED: Douzens, Corbières, Languedoc, Frankrijk
DRINKEN BIJ: gegrilde Rood Vlees, maaltijd salade
€9,00
€12,50€11,75
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen DRUIVENRAS: merlot 61%, malbec 20%, tannat 19%
GEBIED: Brulhois, Zuid-West, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Carpaccio in een rolletje met mozzarella, Ambachtelijke vleeswaren, Kalkoen in bladerdeeg met cranberry's en pad Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
-6%
Domaine du Boiron - Suivi des Fées - 2014
Domaine du Boiron - Suivi des Fées - 2014
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen DRUIVENRAS: merlot 61%, malbec 20%, tannat 19%
GEBIED: Brulhois, Zuid-West, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Carpaccio in een rolletje met mozzarella, Ambachtelijke vleeswaren, Kalkoen in bladerdeeg met cranberry's en pad
€12,50€11,75
€13,00
CATEGORIE: fluweelachtige rode en licht gekruid
DRUIVENRAS: 75% grenache & 25% syrah
GEBIED: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Franse lamsstoofpot, courgette en aubergine fusion Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Patrice Magni - Côtes du Rhône - 2016
CATEGORIE: fluweelachtige rode en licht gekruid
DRUIVENRAS: 75% grenache & 25% syrah
GEBIED: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Franse lamsstoofpot, courgette en aubergine fusion
€13,00
€13,00
CATEGORIE: fluweelachtige rode en licht gekruid DRUIVENRAS: 75% grenache & 25% syrah
GEBIED: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Franse lamsstoofpot, courgette en aubergine fusion Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Patrice Magni - Côtes du Rhône - 2015
CATEGORIE: fluweelachtige rode en licht gekruid DRUIVENRAS: 75% grenache & 25% syrah
GEBIED: Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Franse lamsstoofpot, courgette en aubergine fusion
€13,00
€22,50
CATEGORIE: complexe rode wijnen in balans DRUIVENRAS: pinot noir
GEBIED: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfswang met cantharellen Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Emile Beyer - Pinot Noir "L'Hostellerie" - 2013
CATEGORIE: complexe rode wijnen in balans DRUIVENRAS: pinot noir
GEBIED: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfswang met cantharellen
€22,50
€31,50
CATEGORIE: complexe rode wijnen in balans DRUIVENRAS: pinot noir
GEBIED: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfswang met cantharellen Lees meer
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Domaine Emile Beyer - Pinot Noir "Lieu-dit Sundel" - 2015
CATEGORIE: complexe rode wijnen in balans DRUIVENRAS: pinot noir
GEBIED: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
DRINKEN BIJ: Kalfswang met cantharellen
€31,50

Lamsrack met provençaalse tian

voor 4 personen

Ingredienten 

1 lamsrack met 8 ribbetjes
2 grote aubergine
4  grote tomaten
2 grote courgettes
tijm
3 teentjes knoflook
handje basilicumblaadjes
olijfolie
beetje honing
1/2 tl. zeezout
paprikapoeder
zout, versgemalen peper

Marineer het vlees in de olie, knoflook, tijm en peper. Laat dit een uurtje staan. 
Was de aubergines, verwijder de groene steel en snijd de aubergine in plakken van ruim een halve cm dik. Leg de plakken op een bord en bestrooi met zout en stapel ze op elkaar. Laat ze zo een half uur liggen. Spoel de plakken vervolgens af met water en dep ze droog.
Was de courgette en de tomaten, verwijder de steel en het kroontje en snijd de ze in plakken van ruim een halve cm dik.
Meng olijfolie, zout, paprikapoeder, tijm, knoflook en basilicum. Giet de helft van dit mengsel over de aubergine plakjes en de andere helft over de courgette plakjes. Bak de aubergine en de courgette in een hete koekenpan. Stapel een plakje tomaat, plakjes courgette en aubergine op elkaar en herhaal. breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden, schraap de marinade van het vlees en bewaar dit.
Braad het vlees goed bruin in de boter, ongeveer 4 minuten per kant. 
Laat het vlees even rusten in ovenschaal en schep de marinade (jus) over het vlees
Bak de lamsrack gedurende 20 minuten.
Haal de lamsrack uit de oven. Zet de oven op 170 graden en zet de provençaalse tian in de oven. Bak de tian gedurende 20 minuten.
Pak de lamsrack in aluminiumfolie en houd warm.
Snij koteletjes, Leg op elk bord een tian en twee koteletjes. Maak af met wat braadvocht