Luxe Wijn-SpijsProeverij voor 2 tot 20 personen

€350,00
Artikelcode N0010
Een wijn-spijsproeverij is een ideale manier om een gezellige avond met je vrienden en/of familie te beleven.Wijn is een onderwerp waar heel veel over te vertellen is. Het is een product dat al duizenden jaren wordt gemaakt en gedronken.

“Wie weet hoe je wijn moet proeven, drinkt niet maar proeft geheimen”.

Er zijn vele cursussen en er is zelfs een vinologen-opleiding waar je meer leert over wijnproeven. Natuurlijk valt er veel te leren maar het belangrijkste van wijnproeven is het herkennen van geuren en smaken. Hierbij is de geur het belangrijkste facet want die bepaalt voor 80% de smaak. Het onderscheiden van geuren en smaken leer je door veel te oefenen. Tijdens deze wijnproeverij van MijnWijnPlein leer ik je de basis van het wijnproeven aan de hand van het proefformulier en de aromacirkel.

Oefening baart kunst, dus zullen we aan de hand van 6 wijnen de verschillende stappen van het wijnproeven doornemen en leren om verschillende aroma's te benoemen. Bij het wijnproeven wordt natuurlijk stokbrood en water geserveerd om de mond te neutraliseren maar er worden ook verschillende hapjes geserveerd die goed in combinatie met de wijn kunnen worden gegeten.

De verschillende wijnproeverijen
Klassieke wijn-spijs combinaties
Champagne & oester
Sancerre & geitenkaas
Chardonnay & zalm
Rose uit de provence & salade niçoise
Bordeaux wijn & gedroogde ham
Zoete dessert wijn & roquefort

Wijn-kaas combinaties
Sancerre & geitenkaas
Chardonnay & zachte romige kaas
Gewurztraminer & munster kaas
Pinot Noir & port salut
Bordeaux wijn & oude kaas
Zoete dessert wijn & roquefort