Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • Nederlands
 • Marielle Wiegman / Jet Stoop - 31 / Aug / 2017

  Wij ondersteunen ParaPaard

  Wij ondersteunen ParaPaard

  Wij hebben een neefje, Noud, dat net na zijn geboorte meervoudig geestelijk en lichamelijk gehandicapt bleek te zijn. Noud is nu 3 jaar en gaat af en toe huifbedrijden. Dit is een vorm van therapeutisch paardrijden en een manier om meervoudig lichamelijk gehandicapten therapeutisch te doen bewegen.

  ParaPaard is een onderdeel van het Fonds Gehandicaptensport en zet zich in om (financiële) middelen te werven om zo verenigingen en organisaties te kunnen ondersteunen die aangepaste paardensportactiviteiten aanbieden aan mensen met een handicap. Door hen te steunen wil ParaPaard er voor zorgen dat aangepast paardrijden toegangkelijk(er) gemaakt en gehouden wordt. 

   

  “Momenteel zijn er ongeveer 60 maneges die paardensport voor gehandicapten aanbieden, maar uiteindelijk zou het gewoon vanzelfsprekend moeten zijn dat aangepaste paardensport geborgd wordt in de reguliere paardensport.” ParaPaard heeft een samenwerking met de KNHS en de FPG en Anky van Grunsven en Jacques van Poppen als enthousiaste ambassadeurs.
  “Uiteindelijk is het de lach op het gezicht van een gehandicapte sporter waar je het voor doet. Hoe mooi zou het zijn als niemand meer buiten spel staat?”

   

   

  Een huifbedwagen, waarmee gereden wordt, is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen waarop een deelnemer aan het huifbedrijden ligt. Door de cadans, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit ontspannend en masserend voor de deelnemer. Wij merken dit ook aan Noud, die tijdens de rit in het paardenhuifbed zeer veel plezier heeft maar ook zeker in de dagen na de rit meer ontspannen is en minder last heeft van epileptische aanvallen. 

   

  Daarnaast hebben wij Marielle Wiegmans ,voorzitter en oprichter van Parapaard, leren kennen tijdens “Jumping Amsterdam” evenement van de mondiale top uit de dressuur- en springsport. Een gepassioneerde vrouw die zich oprecht voor de volle 100% inzet voor dit fonds.

   

  Parapaard steunen kunt u doen dmv het kopen van een Kareltje of een rechtstreekse donatie. Voor meer informatie zie www.parapaard.nl

   

  Kareltje

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »