• Lorem ipsum

Wij ondersteunen ParaPaard

31 Aug 2017
door Marielle Wiegman / Jet Stoop

ParaPaard is een onderdeel van het Fonds Gehandicaptensport en zet zich in om (financiële) middelen te werven om zo verenigingen en organisaties te kunnen ondersteunen die aangepaste paardensportactiviteiten aanbieden aan mensen met een handicap. Door hen te steunen wil ParaPaard er voor zorgen dat aangepast paardrijden toegangkelijk(er) gemaakt en gehouden wordt. 

 

“Momenteel zijn er ongeveer 60 maneges die paardensport voor gehandicapten aanbieden, maar uiteindelijk zou het gewoon vanzelfsprekend moeten zijn dat aangepaste paardensport geborgd wordt in de reguliere paardensport.” ParaPaard heeft een samenwerking met de KNHS en de FPG en Anky van Grunsven en Jacques van Poppen als enthousiaste ambassadeurs.
“Uiteindelijk is het de lach op het gezicht van een gehandicapte sporter waar je het voor doet. Hoe mooi zou het zijn als niemand meer buiten spel staat?”

 

 

Een huifbedwagen, waarmee gereden wordt, is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen waarop een deelnemer aan het huifbedrijden ligt. Door de cadans, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit ontspannend en masserend voor de deelnemer. Wij merken dit ook aan Noud, die tijdens de rit in het paardenhuifbed zeer veel plezier heeft maar ook zeker in de dagen na de rit meer ontspannen is en minder last heeft van epileptische aanvallen. 

 

Daarnaast hebben wij Marielle Wiegmans ,voorzitter en oprichter van Parapaard, leren kennen tijdens “Jumping Amsterdam” evenement van de mondiale top uit de dressuur- en springsport. Een gepassioneerde vrouw die zich oprecht voor de volle 100% inzet voor dit fonds.

 

Parapaard steunen kunt u doen dmv het kopen van een Kareltje of een rechtstreekse donatie. Voor meer informatie zie www.parapaard.nl

 

Kareltje

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »