• Lorem ipsum

De 6 wijnen voor kerst

8 Dec 2018
door Jet Stoop

Kerstmis

Voorbereiding

Voorbereiding is essentieel en of je nu lekker en simpel eet of alles uit de kast wil halen dit jaar. Zorg ervoor dat je ruim van te voren weet wat er op het menu staat. Welke wijnen passen bij de gerechten? Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan helpen we graag. 

Heb je ook bubbels nodig als aperitief? Perswijn schrijft in september over ‘Het beste van de Elzas!’ Lars Daniels geeft een overzicht van wat volgens hem het beste is dat de Elzas voortbrengt. Hij noemt onder andere de Crémant d’Alsace, van topproducenten als Emile Beyer, de mousserende wijn om te kopen als je niet meer dan 30 euro uit wil geven.

Dessertwijn bij het toetje? Dessertwijn in een klein flesje van 0,375 l? Maar natuurlijk hebben we ze ook een normale flessen als je met een groot gezelschap bent.

Maak je een vegetarisch of veganistisch kerstmenu probeer dan eens de Muscat van JP Schmitt. Deze druif is gegarandeerd een succes in combinatie met groenten. 

Ga je voor een speciale druif waar je je gezelschap mee verrast of ga je voor een bekende wijn waarvan alleen de kwaliteit al iedereen zal verrassen. Heb je aan één fles per gang voldoende of heb je meerdere flessen nodig? Welke wijn en hoeveel flessen maakt bij MijnWijnPlein niet uit. Maar wij adviseren de wijn op tijd te bestellen zodat de wijn nog even tot rust kan komen. Je zult zien dat een wijn na een paar dagen liggen beter smaakt.

En wat dacht je van wijn als cadeau? Een wijn bij iemands favorieten gerecht of een bijzondere wijn waar je zelfs een echte wijnkenner mee verrast.

Bestel hier deze wijnen

Château Dudon - Saunternes - 2011 (biologisch)
Crémant d'Alsace Cuvée Emile-Victor - Domaine Emile Beyer (biologisch)
Domaine Sainte Marie des Crozes - Timeo Blanc - 2015 (biologisch)
Patrice Moreux - Pouilly-Fumé La Loge aux Moines - 2013
Domaine Jean-Paul Schmitt - Muscat Rittersberg Classique - 2014 (biologisch)
Domaine Jean-Paul Schmitt - Muscat Rittersberg Classique - 2015 (biodynamisch)
Mas del Périé - La Roque- 2015 (biodynamisch)
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »