Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • Nederlands
 • Jet Stoop - 16 / Oct / 2015

  Wijn & Wild

  Wijn & Wild

  De herfst en het wildseizoen zijn begonnen en het is dus tijd voor stevige rode wijnen. Heerlijk op de bank bij de open haard met een goed boek of bij een heerlijk wilddiner. Welke rode wijn drink jij bij je favoriete wildgerecht?

  Wijn & wild
  De herfst is begonnen en het is guur weer. Bahh! Gelukkig kunnen we ook weer op de bank voor de open haard met een goed boek en een glas goede rode wijn. Ook het wildseizoen is weer begonnen.  Zoals Cruijf zei ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel!’

  Haas, konijn, hert, ree, wildzwijn, duif, fazant of eend, wild is  mooi scharrelvlees dat tijd heeft gehad om te groeien en een fantastisch leven heeft gehad in de vrije natuur. Hierdoor is het veel rijker en verfijnder van smaak en is het dus een goede combinatie met mooie rode wijn.


  Zoek een wijn bij een gerecht die een zelfde kracht en intensiteit heeft. De wijn mag een gerecht nooit overheersen, of omgekeerd omdat een van beide veel intenser is dan de ander. Ze moeten elkaar juist aanvullen.

  Wil je een mooie wijn-spijs combinatie creëren? Dan kan je gerecht ook kiezen of aanpassen bij de wijn die je wil drinken. Als je de wijn nog niet kent, kun je hem proeven voor je gaat koken of je proeft de wijn tijdens het koken. Nu kun je met gebruik van kruiden en specerijen het gerecht aanpassen aan de wijn. Als de wijn te intens is voor het gerecht dan kun je de saus bijvoorbeeld nog iets meer inkoken. 

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »