Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • Nederlands
 • Jet Stoop - 15 / Aug / 2016

  Twee wijn-families komen bij elkaar

  Twee wijn-families komen bij elkaar

  De de historie van beide families gaat terug tot eind 17e eeuw. In 1677 kocht Edme Corty zijn eerste wijngaard in Pouilly-sur-Loire. André Moreux kocht zijn eerste wijnstokken in 1702, maar aan de andere kant van de Loire, in Sancerre.

  In 1955, trouwden Jeannine Corty en Raymond Moreux. Als geschenk gaven hun ouders en familie hen een 4,5 hectare groot perceel van beste wijngaarden op een heuvel - de 'La Loge aux Moines'. 

  Patrice Moreux, de enige zoon van Jeannine en Raymond, leidde het familie wijnhuis vanaf 1979 en in 1996 kocht hij Château des Vingtinières in de Provence. Waar hij, met alles wat hij geleerd had, ook dit wijnhuis tot een nieuw succes zou maken. Deze wijngaard in de Provence, in het hart van de appellation Côte de Provence, profiteert van een microklimaat en een uitzonderlijk terroir. 

  Vandaag de dag runnen zijn zonen, Arnaud en Julien Moreux, die al van jongs af aan in de wijngaarden en wijnkelder speelden en leerden, het mooie familie wijnhuis in de Loire. Patrice runt nog steeds het wijnhuis Château des Vingtinières dat vanwege het grote succes nu ook onder de naam Patrice Moreux wijn maakt.

  De twee wijngaarden in Sancerre en Pouilly-Fumé liggen ongeveer 10 km van elkaar. In beide plaatsen is sauvignon blanc aangeplant en beide wijnen worden op dezelfde manier bereid. Toch is er een verschil tussen de beide wijnen. Dit verschil wordt veroorzaakt voor de bodem en de ligging.  

  Arnaud en Julien MoreuxTyperend voor dit gebied is de combinatie van klei en kalksteen. Het verschil van AOC Sancerre en AOC Pouilly-Fumé is vuursteen die terug gevonden wordt in de bodem. Fumé, waar rook is, is vuur. Wil je hier meer over weten lees: Hoe ontstaan aroma's in wijn?

  De eerste keer dat ik Arnaud Moreux ontmoette, maakte hij indruk op mij. Hij praat super gepassioneerd over wijn en het werk in de wijngaard. Hij weet er alles van en heeft oog voor de kleinste details. Dit laatste merkte ik toen hij een paar flessen wijn in een doos deed. Het etiket moet naar boven en precies recht. ‘Je hebt maar een keer de kans om een eerste indruk te maken’ zei hij daarbij.

  In elke fles van Familie Patrice Moreux proef je de passie, de kennis en een constante zoektocht naar de de best mogelijke wijn. Hierdoor zul je onder de indruk zijn van de concentratie en de balans van de wijn wanneer je deze proeft. Ze gebruiken alleen biologische middelen en natuurlijke gisten met respect voor de natuur. 


  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »