Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • Nederlands
 • Jet Stoop - 21 / Aug / 2015

  Biologische Wijnbouw

  Biologische Wijnbouw

  Biologische wijnen werden tot 2012 gewaarborgd door particuliere organisaties en brand managers. Bij de certificering werd alleen gekeken naar de biologische wijnbouw van druiven. De certificering ging niet over het proces, dat in de wijnkelder plaatsvond. Sinds 2012 is de biologische wijnbouw in handen van de Europese ambtenaren en wordt het gehele proces van wijnmaken in de certificering meegenomen.

  Biologische Wijn

  Biologische wijnbouw is een landbouwvorm waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met milieueffecten.  De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen. Uitgangspunt van biologische wijnbouw is het idee dat het natuurlijke bodemleven de vruchtbaarheid van de grond verhoogt en dat dit leven beïnvloed kan worden. De meeste methoden proberen zo min mogelijk milieuschade aan te richten en zo mogelijk ecologische inzichten in te zetten voor een optimale productie. Belangrijk is om te werken aan de weerstand van planten door overmatige bemesting te vermijden. Soms passen biologische telers biologische bestrijding toe. Kunstmest mag niet worden gebruikt, natuurlijke mest zo min mogelijk. Onkruid wordt voor een groot deel met de hand of machinaal bestreden.

  Biologische wijnen werden tot 2012 gewaarborgd door particuliere organisaties en brand managers. Bij de certificering werd alleen gekeken naar de biologische wijnbouw van druiven. De certificering ging niet over het proces, dat in de wijnkelder plaatsvond.  Sinds 2012 is de biologische wijnbouw in handen van de Europese ambtenaren en wordt het gehele proces van wijnmaken in de certificering meegenomen.

  Jammer genoeg zitten er nog steeds gaten in de wetgeving. ‘De bescherming van de wijngaard wordt alleen gemaakt met “natuurlijke" producten, zoals zwaveldioxide en kopersulfaat’ . Jammer genoeg zijn zwaveldioxide en kopersulfaat wel natuurlijke stoffen maar ook zeer gevaarlijk en zelfs giftig. 

  Europees logo voor biologische producten

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »