Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • Nederlands
 • Blog

  Lees hier onze wijn blogs

  • Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit de Côtes-du-Marmandais. 21 Jun

   Blog Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit de Côtes-du-Marmandais.

   De unieke nectar is populair bij kenners over de hele wereld. Geholpen door de jonge garde van de gastronomie, heeft de 50-jarige wijnmaker de kleine appellation Côtes-du-Marmandais boven aan de lijst van de mooiste uitdrukkingen van het zuidwesten gebracht.

  • Nederlands Kampioen Blindproeven 2019 - "The road to France" 31 Mei

   Blog Nederlands Kampioen Blindproeven 2019 - "The road to France"

   “WZN, WZN, Wijnproevers Zonder Naam”, zeg Nicky Nijhuis als hij de winnaar van het NK Blindproeven bekend maakt. We kijken elkaar beduusd aan en beseffen in eens dat we gewonnen hebben.

  • 5 jaar!!! 14 Mar

   Blog 5 jaar!!!

   MijnWijnPlein bestaat 5 jaar!!! Dit is het Houten Jubileum. Omdat wijn en hout onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geef ik jullie verschillende weetjes over houtgebruik bij wijn.

  • 30 maart 2019 Wijn-lente proeverij in samenwerking met TheTasteOfCroatia.com & Ghvino 26 Feb

   Blog 30 maart 2019 Wijn-lente proeverij in samenwerking met TheTasteOfCroatia.com & Ghvino

   MijnWijnPlein.nl organiseert samen met thetasteofcroatia.com en GHvinon, als zelfstandige unieke wijnimporteurs, een wijnproeverij met haar karaktervolle wijnen in INAT kantine op 30 maart 2019! Naast wijnen uit Kroatië, Georgië en Frankrijk zijn er ook verschillende heerlijke hapjes van INAT kantine.

  • 14 februari is het Valentijnsdag 08 Feb

   Blog 14 februari is het Valentijnsdag

   Wijn en liefde zijn met elkaar verbonden sinds de verhouding van Dionysus en Aphrodite. Aphrodite is de Griekse godin van liefde en intense romantiek is haar favoriete tijdverdrijf. Dionysus is de Griekse god van wijn.

  • Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw? 25 Jan

   Blog Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?

   Ruim een jaar geleden tijdens mijn WSET opleiding, gaf één van de docenten aan dat gebruik van paarden in de wijnbouw alleen voor de show is. Het zou  inefficiënt zijn, kostend verhogend werken, er zou geen markt voor zijn en daarom onnodig.

  • Jumping Amsterdam - Daimond edition 01 Jan

   Blog Jumping Amsterdam - Daimond edition

   MijnWijnPlein is exclusief met haar wijnen aanwezig tijdens de Jumping Amsterdam (The 60 year Daimond edition). Je vindt ons terug in het exclusieve PC Hooftstraat Paviljoen?

  • De 6 wijnen voor kerst 08 Dec

   Blog De 6 wijnen voor kerst

   Heb je bubbels nodig als aperitief? Dessertwijn bij het toetje? Maak je een vegetarisch of veganistisch kerstmenu? En wat dacht je van wijn als cadeau? Wij adviseren de wijn op tijd te bestellen zodat de wijn nog even tot rust kan komen.

  • Sinterklaas menu 29 Nov

   Blog Sinterklaas menu

   Speciaal voor sinterklaas heb ik vorig weekend een heerlijk sinterklaasmenu gemaakt met heerlijke bijpassende wijnen. Hierbij de gerechten en de recepten met bijpassende wijnen. 

  • Beïnvloeden maan- en astrologische invloeden de smaak van wijn? 19 Oct

   Blog Beïnvloeden maan- en astrologische invloeden de smaak van wijn?

   De biologisch-dynamische landbouw, erkent dat de maan- en astrologische invloeden op aarde en planten, de smaak van de wijn beïnvloeden. Wijn smaakt het best op fruit- en bloemrijke dagen en is niet optimaal op blad- en worteldagen. Of je deze ideeën nu intrigerend of helemaal bizar vindt, probeer ze een keer. Jullie willen toch ook optimaal genieten van die mooie fles wijn. 

  MijnWijnPlein 4,3 / 5 - 4 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »