Creme brûlée van zalm

Voor 8 personen

IngrediëntenCrème brûlée van zalm
200g Gerookte zalm
250 ml slagroom
250 ml melk
6 eidooiers
8 theelepels bruine rietsuiker
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 90°C. Meng 150 g gerookte zalm. Klop de eierdooiers met room en melk en voeg ze toe aan de gepureerde zalm. Breng op smaak met peper en wat zout. Snijd de resterende 50 g zalm in reepjes.

Giet de zalmroom in de schaaltjes, leg de reepjes er bovenop en zet in de oven voor 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de creme brûlée in de koelkast.

Net voor het opdienen, strooi 1 theelepel bruine rietsuiker de zalmroom, karameliseer de suiker met een brander.

Filters
Château de Chamilly - Montagny "Les Bassets" - 2014
Artikelcode W80196
€16,50
op voorraad
CATEGORIE: droge, fruitige witte met een lange afdronk
RECEPT: carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffelolie
DRUIVENRAS:
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
Domaine Romanin - Pouilly-Fuissé "Lamure" - 2015
Artikelcode W80206
€20,00
op voorraad
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt
RECEPT: Crème brûlée van zalm
DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
Château de Chamilly - Mercurey "Les Marcoeurs" - 2014
Artikelcode W80190
€20,25
op voorraad
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit
RECEPT: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes
DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
Château de Chamilly - Mercurey "Les Marcoeurs" - 2013
Artikelcode W80189
€20,25
op voorraad
CATEGORIE: droge weelderige witte wijnen met pit
RECEPT: Bresse kip met romige witte wijn saus en morieljes
DRUIVENRAS: chardonnay
GEBIED: Chamilly, Mercurey, Bourgogne, Frankrijk
Domaine Romanin - Pouilly-Fuissé "Lamure" - 2013
Artikelcode W80205
€21,00
op voorraad
CATEGORIE: complexe, droge witte wijnen op hout gerijpt
RECEPT: Crème brûlée van zalm
DRUIVENRAS: chardonnay
BODEM: klei en steenachtig
Champagne Philippe Gamet - Brut Rosé
Artikelcode W80086
€30,00
op voorraad
CATEGORIE: zijdezachte bubbels met lange afdronk
RECEPT: zalm of dessert met rode vruchten
DRUIVENRAS: 60% meunier, 40% pinot noir
GEBIED: Mardeuil, Épernay, Champagne, Frankrijk