Carpaccio in een rolletje met mozzarella

Carpaccio in een rolletje met mozzarella op een bedje van spinazie en champignons.

voor 4 personen

Ingredienten

400gr rundercarpaccio
200gr mozzarella
200 gr champignons
verse spinazie
1 sjalotje
bieslook
olijfolie (extra vierge)
citroen
geschaafde amandelen
parmezaanse kaas
zout en peper

Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan op een hoog vuur. Doe de geschaafde amandelen in de pan en blijf de amandelen rustig bewegen, zodat ze niet verbranden.
Pel en snipper de sjalot en hak de bieslook. Meng in een kommetje de sjalot, bieslook, sap van een halve citroen, een beetje geraspte citroenschil, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet in de koelkast.
Snijd de mozzarella in plakjes en wikkel de carpaccio er om.
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Leg een bedje van spinazie op het bord, leg er wat champignons op en besprenkel met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rolletjes carpaccio op de spinazie en schep er een beetje sjalot-bieslook dressing over. Strooi er wat geroosterde amandelen en parmezaanse kaas over. Eventueel serveren met een sneetje geroosterd brood. 

Filters
Domaine Sainte Marie des Crozes - L’Outsider – 2016
Artikelcode W80131
€9,00
op voorraad
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen
RECEPT: gegrilde Rood Vlees, maaltijd salade
DRUIVENRAS: cabernet franc
GEBIED: Douzens, Corbières, Languedoc, Frankrijk
Domaine Sainte Marie des Crozes - L’Outsider – 2016
CATEGORIE: lichte, fruitige rode wijnen
RECEPT: gegrilde Rood Vlees, maaltijd salade
DRUIVENRAS: cabernet franc
GEBIED: Douzens, Corbières, Languedoc, Frankrijk
€9,00
Domaine du Boiron - Suivi des Fées - 2014
Artikelcode W80127
€12,50
op voorraad
KLEUR: licht robijnroodGEUR: rood en zwart fruit en een beetje kruidigheid
SMAAK: soepel, goede structuur van de rijpen tannine en een redelijk lange afdronk
RECEPT: Carpaccio in een rolletje met mozzarella, Ambachtelijke vleeswaren, Kalkoen in bladerdeeg
Domaine du Boiron - Suivi des Fées - 2014
KLEUR: licht robijnroodGEUR: rood en zwart fruit en een beetje kruidigheid
SMAAK: soepel, goede structuur van de rijpen tannine en een redelijk lange afdronk
RECEPT: Carpaccio in een rolletje met mozzarella, Ambachtelijke vleeswaren, Kalkoen in bladerdeeg
€12,50
Serge Dussutour - Les copains s'abord - 2015
Artikelcode W80104
€13,75
op voorraad
CATEGORIE: volle rode wijnen die ruiken naar de zon
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 60% merlot, 40% cabernet
Serge Dussutour - Les copains s'abord - 2015
CATEGORIE: volle rode wijnen die ruiken naar de zon
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 60% merlot, 40% cabernet
€13,75
Château du Retout - Haut-Médoc - 2012
Artikelcode W80097
€13,75
op voorraad
CATEGORIE: krachtige rode wijnen met tannines
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 62% cabernet sauvignon, 33% mer
Château du Retout - Haut-Médoc - 2012
CATEGORIE: krachtige rode wijnen met tannines
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 62% cabernet sauvignon, 33% mer
€13,75
Serge Dussutour - Les copains s'abord - 2012
Artikelcode W80102
€13,75
op voorraad
CATEGORIE: volle rode wijnen die ruiken naar de zon
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 60% merlot, 40% cabernet
Serge Dussutour - Les copains s'abord - 2012
CATEGORIE: volle rode wijnen die ruiken naar de zon
RECEPT: carpaccio in een rolletje met mozzarella, eclair met eendenmousse, ambachtelijke vleeswaren, biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
DRUIVENRAS: 60% merlot, 40% cabernet
€13,75