Appeltaart met vanille-ijs

Franse appeltaart met vanille-ijs  Voor 10 personen

Ingrediënten
50 g bloem
8 eieren
155 g suiker
90 g Maizena
1 zakje vanillesuiker
2 el. eetlepels calvados
50 cl melk
50 cl slagroom
4 appels
1 theelepel kaneel

Meng de bloem, maïzena, suiker en zout in een kom. Meng de eieren, slagroom, calvados en koude melk. Voeg de droge en vloeibare ingrediënten bij elkaar en meng goed door elkaar. Schil de apples, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Vet en bloem een taartvorm. leg de stukjes apples in de vorm. Strooi wat kaneel over de appels. Giet het beslag over de appels. Bak in een voorverwarmde oven bij 200 ° C gedurende 20 min-30 min

Serveer met een bolletje ijs.

Smakelijk eten!! 

Filters
Château Dudon - Sauternes - Gallien de Château Dudon - 2014
Artikelcode W80099
€17,00 €16,75
op voorraad
CATEGORIE: wit rijk zoet en krachtig
RECEPT: Crêpes met appel en roquefort, Appeltaart met vanille-ijs
DRUIVENRAS: semillion
GEBIED: Barsac, Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
Château Dudon - Saunternes - 2011
Artikelcode W80101
€17,00
op voorraad
CATEGORIE: wit rijk zoet en krachtig
RECEPT: Mangomousse met passievrucht, kaas
DRUIVENRAS: 85% Semillon, 15% Sauvignon blanc
GEBIED: Barsac, Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
Château Dudon - Sauternes - Gallien de Château Dudon - 2011
Artikelcode W80100
€17,75
op voorraad
CATEGORIE: wit rijk zoet en krachtig
RECEPT: Crêpes met appel en roquefort, Appeltaart met vanille-ijs
DRUIVENRAS: semillion
GEBIED: Barsac, Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
Château Roumieu - Sauternes - 2007
Artikelcode W80098
€30,00
op voorraad
CATEGORIE: wit rijk zoet en krachtig
RECEPT: Kaasplankje, Appel mascapone kruimel dessert
DRUIVENRAS: semillon: 89%, sauvignon Blanc: 10%, muscadelle: 1%
GEBIED: Barsac, Sauternes, Bordeaux, Frankrijk