Gratis verzending van € 99,00 (Europa vanaf € 250,00)
Biologische en biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Bestellen vanaf 1 fles
 • English
 • Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

  Wijnen en gerechten voor de feestdagen

  Wijnen en gerechten voor de feestdagen

  De festiviteiten van ons lustrum zijn achter de rug. Het was fantastisch maar in mijn hoofd komen de ideeën voor december al weer boven.

  Er komen heel wat feestdagen aan in december en dus is het tijd voor de voorbereidingen van de verschillende diners. Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling zijn zeker goede gelegenheden om eens goed uitgebreid te koken en te genieten. En daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij.

  Ik heb al ideeën genoeg voor een lekker diner! Zoveel dat ik echt moet gaan kiezen want ik kan niet alles maken. Maar misschien kan ik jullie ermee helpen? Want de juiste wijn met het juiste recept geeft spannende combinaties!

  Er zijn twee mogelijkheden. Je kiest een wijn en een gerecht, die op elkaar lijken. Of je kiest een wijn en een gerecht die tegengesteld zijn.

  De gelijke combinatie gebruik je meestal als een gerecht in balans is. Het gerecht is in balans en de wijn is in balans en samen maken ze elkaar nog mooier.

  Je krijgt hele spannende combinaties als je tegenstellingen gebruikt. Bijvoorbeeld riesling, een wijn met hoge zuurgraad, bij gerookte vis of kaasfondue. Pittige, gekruide en bittere gerechten met een weelderige wijn.

  Open de fles wijn op tijd en karafeer deze, als hij nog iets te jong is. Door het geven van extra zuurstof ontwikkelt de wijn sneller en zal deze zachter en vriendelijker worden. Zo geef je de wijn in feite een versneld verouderingsproces. Gebruik een karaf die aan de onderkant breed is, zodat er tijdens het overgieten veel lucht bij de wijn komt.

  Maar open de wijn in ieder geval voordat je het gerecht afmaakt of op smaak brengt. Neem een slokje en proef of je een mooie combinatie hebt. Zo niet dan kun je met kruiden, zout, zuur of eventueel een klein beetje suiker je gerecht de juiste finishing touch geven voor de perfecte combinatie bij de wijn.

  Leave a comment

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Your email address will not be published

  * Required fields

  MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »