Categorie: droge, fruitige witte met een lange afdronk
Proefnotitie
Kleur: lichtgeel met een lichtgroene zweem
Geur: gedroogde abrikozen, salie en groene peper
Smaak: de aanzet is levendig en strak en heeft een minerale textuur, in de afdronk proef je tonen van hazelnoot
Afdronk: lang
Gelegenheid: als aperitief of bij de maaltijd
Visgerechten: salade van gerookte zalm en verse vijgen
Vleesgerechten: zuurkoolstamppot met eendenborstfilet en gebakken appel
Vegetarisch: kaasfondue
Kaas: geitenkaas
Informatie
Druivenras: riesling
Bijzonderheden vinificatie: a
Wijnbouw: biodynamisch, biologisch gecertificeerd
Bewaarpotentieel: 6 tot 8 jaar
Applicatie: Alsace
Karafferen: nee
Leeftijd van de wijnstokken: 10 en 30 jaar
Bodem: de geologische structuur bestaat hoofdzakelijk uit graniet zand gemengd met granieten keien
Opbrengst: 37 hl/ha
Robert Parker score: 88/100