Categorie: complexe rode wijnen in balans
Proefnotitie
Kleur: helder robijn
Geur: rood fruit, florale aroma's, witte peper, rokerige mineralen
Smaak: vol, stevige tannine, fruitig, complex
Afdronk: lange afdronk
Gelegenheid: bij de maaltijd
Vleesgerechten: Provençaalse lamsbout of wild
Vegetarisch: pasta met paddenstoelen en roquefort
Kaas: oude Goudse, Roquefort, Stilton
Informatie
Druivenras: grenache
Bijzonderheden vinificatie: Gisting met inheemse gisten gedurende 4 tot 5 weken in een cementtank. Rijpen in oude grote houten vaten gedurende 12 maanden.
Wijnbouw: biodynamisch
Bewaarpotentieel: ruim 10 jaar
Applicatie: Châteauneuf-du-pape
Karafferen: ja, het liefst een paar uur van te voren
Leeftijd van de wijnstokken: 60 jaar
Bodem: Catarina is een mengsel van drie terroirs van de applicatie: kiezels, zand en kalksteen
Opbrengst: 30 ha/hl